~avspenning og meditasjon…?~

Jeg lurer litt på om noen av dere kan hjelpe meg litt..? Har dere lyst å dele noen tips, metoder og erfaringer dere har hatt med ulik avspenningsøvelser med meg..? Hadde blitt evig takknemlig!

Jeg har gått rundt med, velger å kalle det stein-nakke i mange år. Er for så vidt blitt vant til det, men det siste året har jeg fått noe så (u)hyggelig som spenningshodepine. Synes ikke det er spesielt morsomt å gå rundt med hodepine i to dager i uka, som ikke forsvinner verken med søvn eller tabletter.
Og de siste to ukene har jeg fått vondt i musklene i brystet, akkurat der hvor de er festet til ribbebeina. Sånn stikkende smerte, og har hørt man kan få det ved stress og anspenthet. Vond i solar-plexusen min er det også.

Nå er jeg egentlig litt klar for å få bort alt dette, så kanskje noen har hatt lignende opplevelser og kunne hjelpe meg litt?
Ikke stress så mye eller ikke tenk så mye er råd jeg allerede har fått, og de…hjelper ikke SÅ mye 😉

Uansett ønsker jeg dere ei god og stressfri helg 🙂

15 kommentarer

Filed under Uncategorized

15 responses to “~avspenning og meditasjon…?~

 1. Glemte svimmelhet og krampesitringer i fingrene 😉

 2. Jeg har slitt med det samme…
  Men så kjøpte mormor en varmeputegreie til meg…
  Det ligner egentlig på en sånn som du har i bilen når du sover, sånn nakkeputeting…
  Tror hun kjøpte den på en helsekost eller apoteket eller noe… Den funker for meg hvertfall…

  Den er varm og får meg til å slappe av i skuldrene og nakken. Det er utrolig behagelig…

 3. tankespire

  Å, en sånn ja. Har hørt om slike. De funker altså? Kanskje jeg skulle tatt en tur innom og sett på..

  Tusen takk for tips 😀

 4. Uff, ikke godt… Jeg burde vel tie stille, siden jeg aldri tar meg tid til sånt lenger, men meditasjon hjelper faktisk. Vel å merke ved hyppige gjentakelser:

  Sitt på gulvet med dempet lys, gjerne noe svak, rolig musikk, og fokusér på et punkt. (Det hjelper med en flamme, f.eks. et telys.) Kjenn at hjertet banker, og forestill deg blodets sirkulasjon i kroppen. Legg spesielt merke til alle ledd, og slapp av gradvis etter hvert som blodet passerer (imaginært, selvsagt). Hold samtidig fokus på punktet, og kjenn at det er med på å bygge energi.

  Vet ikke om dette var så godt forklart… Holdt på med det endel på ungdomsskolen, og litt på vgs, men er ikke noe flink til å ta meg tiden lenger. Er litt ute av trening på det også…. Men prøv, så finner du ut om det virker :o)

 5. Jeg vil anbefale å begynne på yoga. Jeg har egentlig alltid vært litt skeptisk til yoga og meditasjon og sånne ting, at det kan løse opp i spenninger, men det gjør det virkelig. Har gått en del på yoga nå i det siste, og det er stor forskjell i hvordan kroppen min er etter en time eller to med avslapping og yoga øvelser.
  Noe å tenke på iallefall:) Eller så kan du jo låne en bok eller to på biblioteket om dette. Men best å gå på kurs:)

 6. tankespire

  Det hørtes ut som en fin øvelse, Snuppa 🙂 Skal prøve det, avspenning er kjempedeilig – når man bare tar seg tid :-p

  Lage meg en plan frem mot levering, og legge inn noen slike kanskje..? 🙂

  *klem*

 7. tankespire

  Har prøvd yoga en gang, det var hjemme etter en nybegynnerbok. Funket som bare det, har aldri vært så stiv – verken før eller siden 🙂 Men det er maaange år siden, kanskje jeg skulle melde meg på et kurs på treningssentret her 🙂

  Før var jeg for utålmodig, nå er jeg mer ivrig etter å åpne opp for diverse blokkeringer og slikt inni her.. 😉

  Takk for tips, og god helg!

 8. Åh…

  Jeg kunne trengt litt av det jeg og!
  Har du en ekstra kopp, sier jeg gjerne jatakk;)

 9. tankespire

  Du også..? Tror mange skulle hatt noen minutter avspenning om dagen.. Eksamenstiden tar knekken på meg aldeles :-S

  Mange fine tips her, du får bare stjele alle du vil 🙂
  Mens vi venter, kan du få en deilig kopp Sweet Chilli-te..? Det kan hvertfall ikke skade 😉

 10. Jeg lærte å meditere for noen år siden, og syntes det er topp. :o)

 11. Skal prøve det fremover 🙂

 12. Hei tankespire 🙂

  Jeg slet med det samme i mange år. Så begynte jeg å meditere eller lærte meg å slappe av i hele kroppen. I ansiktet alene har vi 5000 muskler, tenk det. Når du legger deg for kvelden skal du begynne å konsentrere om toppen av hodet. Slappe av alle muskler der. Så går du nedover til panna. Puster godt inn og ut og merk at du lar alle muskler i pannen få hvile. Så øyelokkene, kinnene( der er maaange muskler altså) og munnen, haken, nedover halsen og helt ned til stortåa til slutt. Men jeg tør vedde på at du har sovnet lenge før du rekker ned til tærne. Og kanskje du har følt varme bre seg nedover også mens du har holdt på med dette. Så lite skal til for å øke blodsirkulasjonen som dine stakkars muskler skriker etter ved å gi deg smerter. Prøv?

  Jeg oppdaget at ansiktet mitt var alt annet enn avslappet mens jeg holdt på med dette. Og sovner man med anspente muskler, vel så blir de desto verre neste dag.

  Det fins også skjønn musikk å høre på mens man holder på med dette og selvsagt drøssevis av meditasjons CDer å kjøpe. Du får føle deg frem om dette frister. OG, når man har lært å slappe av alle ansiktsmuskler, kommer ikke rynkene så lett heller. HELT sant!

  Håper du finner noe som passer for deg 🙂

 13. tankespire

  Sandri 🙂

  Har fått inntyrkk av det i det siste.. Det er mange muskler i ansiktet, og de er rimelig anspente hos meg. Spesielt kjevemusklene og noen som hører til tunga, nede på halsen..? Jeg går alltid med tunga opp i ganen, og det skal ikke være så bra.. Øm og god er de hvertfall 😉

  Gå den veien altså? Det har jeg ikke hørt om før, men det hørtes veldig godt ut! Avslappet hode 🙂
  Men du har nok rett i at jeg har sovnet lenge før den tid – jeg er ei sånn som sovner når hodet treffer puta. Men skal prøve, så får vi se hvor langt jeg kommer.

  Har vært på noen massasjetimer, men det hjelper ikke så mye. Blir hvertfall ikke noe mykere i nakken, så må prøve noe annet nå 🙂

  Takk for tipsene, Sandri! 🙂

 14. Leser og noterer ned alle tips her..

  Tror på meditasjon jeg også, Godspira – det å finne balansepunktet i hverdagen kan bare kommeninnenfra.

  For hodepinen anbefaler jeg to dråper eterisk lavendelolje massert inn i tinningen og en frotteklut (oppvridd i varmt vann tilsatt litt lavendel og litt peppermynteolje) legges på pannen i 10 minutter etterpå..
  Drøm deg vekk til en lang strand med palmer og la livet flyte sin skjeve gang noen minutter….

  Myke gladiegklemmer fra meg og Vidunderesuss til englene:)

 15. tankespire

  hei mimsi gode 🙂

  Ååå, en sånn klut høres deilig ut. Funker det..? Det hadde vært supert 🙂 Paracet og slike ting funker ikke spesielt bra..

  Var ute og gikk litt dag, 12 grader må jo oppleves! Og det var deilig 😀 Så det skulle fortsette, så da får jeg være flink å skrive oppgave om dagen og når jentene kommer i mårra skal vi være ute masse masse..!! Det hjelper sikkert det også.

  *klemmer takknemlig for råd, og smasker på vidundergutten*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s